Coaching met Paarden Geen Woorden maar Paarden
Paarden praten niet, maar zijn in mijn ogen de de meest duidelijk en wijze wezens om lessen van te mogen ontvangen. 


Het zijn hele intuïtieve dieren die het vermogen hebben om de kleinste non-verbale signalen op te pikken. Een paard scant steeds zijn omgeving en streeft hierin naar balans binnen de kudde. Zodra jij bij de paarden bent, ben jij onderdeel van de kudde. Ieder paard kan jou op zijn of haar eigen manier een spiegel voorhouden. 
Patronen worden inzichtelijk, het kan je helpen bij het maken van keuzes, het meer innemen van jouw eigen ruimte, je grenzen aangeven, het vergroten van je zelfvertrouwen en te voelen dat je helemaal jezelf mag. 

In contact met paarden worden al onze zintuigen geprikkeld en stress wordt verminderd. Wist je dat onze hartslag en ademhaling vanzelf dalen als we in contact met de paarden zijn? 
Ook wordt ons concentratievermogen en probleemoplossend vermogen verhoogd. Dit helpt ons om tot inzichten en oplossingen te komen. Diep van binnen weten we wat we nodig hebben, we kunnen er alleen niet altijd bij. 

Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Een Ontmoeting met de Paarden 
Dit is een losse sessie waarin je ervaart hoe het is om samen met de paarden met jouw vraagstuk aan de slag te gaan. 
Een ontmoeting met de paarden kan ook een onderdeel zijn van holistische kindertherapie waarbij ik niet alleen met kinderen werk, maar ook met de ouders/verzorgers. 
- Op Reis met de Paarden 
Een reis met de paarden bestaat uit drie tot vijf sessies. Dit stemmen we van te voren af. In een losse sessie wordt vaak al wat in beweging gezet, in meerdere sessies ga je echt een verdieping aan. Je komt een aantal lagen dieper, je gaat verwerken en je zult transformatie ervaren. 

De sessies met de paarden vinden altijd buiten plaats, met je voeten op de aarde en je neus in de wind. Dit maakt het in mijn ogen zo puur.